Cebulki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebulka

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku zagotowujemy ocet z przyprawami. Zalewę nakryć pokrywką i odstawić do wystygnięcia. W drugim garnku gotujemy wodę z solą, wkładamy cebulki i zagotowujemy je na małym ogniu do miękkości (ok 7 minut). Odcedzamy na durszlaku, osączamy i układamy w słoikach. Zalewamy zimną zalewą, słoiki zakręcamy nakrętkami i odstawiamy w chłodne miejsce. Nie pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 26.11.2012 10:37
super przepis muszę wypróbować
Sroczka 07.04.2012 10:10
Ja również jeszcze nie marynowałam cebulki. Muszę to nadrobić w tym roku.
BernadettaP 07.01.2012 09:55
Domowej jeszcze nie robiłam, ale pora to zmienić :)
Smakosz6 29.07.2011 09:10
pychotka
Izabela/bella81 30.05.2011 00:20
fajne
Monika193 06.04.2011 09:22
super, uwielbiam je, ale zawsze kupowałam, teraz zrobię sama.
jolaxa 02.03.2011 21:48
pycha
agata1722 05.01.2011 11:26
uwielbiam takie cebulki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat