Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulki glazurowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cebulki 400 g
masło 2 łyzki
cukier 2 łyzki
bulion 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: cebulki glazurowane

Cebulki obrac oplukac,sparzyc wrzaca woda,osaczyc i obsmazyc na masle.W płaskim garnku zrumienic łyzke cukru,włozyc cebulki mieszac i smazyc 1 minute.Nastepnie zalac bulionem posolic,dodac 1 łyzke cukru i dusic tak długo az beda miekkie,a bulion zupełnie sie wygotuje.Podawac do wieprzowiny lub urzywac do dekoracji potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.11.2012 13:39
pycha!;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak