Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
3 szt -
mąka
2 łyżka -
olej rzepakowy
2 szk -
sól do smaku
Sposób przygotowania
Przełożyć do miseczki, wsypać mąkę i wymieszać starając się oddzielić warstwy cebuli.
W rondelku rozgrzać olej.
Cebulę kłaść partiami otrzepując ją z nadmiaru mąki.
Smażyć do lekkiego zbrązowienia ale nie spalenia.
Usmażoną cebulkę wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na papierowy ręcznik aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu.
I tak samo smażyć kolejne porcje.
Potem cebulkę posolić i przeł;ożyć do słoika.
Szczelnie zamknąć i przechowywać najlepiej w szafce i spożyć w ciągu miesiąca.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się