Cebulka prażona Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 szt
  • mąka

    2 łyżka
  • olej rzepakowy

    2 szk
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać, umyć a po osuszeniu pokroić w kostkę.
Przełożyć do miseczki, wsypać mąkę i wymieszać starając się oddzielić warstwy cebuli.
W rondelku rozgrzać olej.
Cebulę kłaść partiami otrzepując ją z nadmiaru mąki.
Smażyć do lekkiego zbrązowienia ale nie spalenia.
Usmażoną cebulkę wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na papierowy ręcznik aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu.
I tak samo smażyć kolejne porcje.
Potem cebulkę posolić i przeł;ożyć do słoika.
Szczelnie zamknąć i przechowywać najlepiej w szafce i spożyć w ciągu miesiąca.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hrabina w kuchni 12.10.2015 17:39
Super, do ulubionych :)
Madzai 12.10.2015 09:46
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat