Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jajko 2 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Z ciasta francuskiego szklanką wycinamy kółka i nakłuwamy je widelcem.
Krok 1 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
2
Cebule kroimy na plasterki i rozdzielamy na krążki. Na każde kółko ciasta nakładamy krążek cebuli i zwijamy boki do środka. Środki cebul kroimy w drobną kostke.
Krok 2 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
3
Jajka roztrzepać z jogurtem. Dodać pokrojona cebule, zioła, sól i pieprz. Ciasto przełożyć do papilotek, do środka wlać łyżka jajko z cebula.
Krok 3 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
4
Włożyc do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 20 minut w 180 stopniach. Podawać z kropka keczupu.
Krok 4 - Cebularze z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 11.08.2012 21:37
Są pyszne, polecam!!
tessinka 11.08.2012 21:20
Ale muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak