Cebularze z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • jajka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalkie Prymat

  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
Z ciasta francuskiego szklanką wycinamy kółka i nakłuwamy je widelcem.
Krok 2 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
Cebule kroimy na plasterki i rozdzielamy na krążki. Na każde kółko ciasta nakładamy krążek cebuli i zwijamy boki do środka. Środki cebul kroimy w drobną kostke.
Krok 3 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
Jajka roztrzepać z jogurtem. Dodać pokrojona cebule, zioła, sól i pieprz. Ciasto przełożyć do papilotek, do środka wlać łyżka jajko z cebula.
Krok 4 - Cebularze z ciasta francuskiego foto
Włożyc do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 20 minut w 180 stopniach. Podawać z kropka keczupu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 11.08.2012 21:37
Są pyszne, polecam!!
tessinka 11.08.2012 21:20
Ale muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat