Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebularz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
woda letnia 1 szklanka
drożdże 4 gramy
olej 3 łyżki
sól do smaku
cukier drobny 1 łyżeczka
cebula 6 sztuk
kminek 2 łyżeczki
sezam 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cebularz

Mąkę przesiewamy i łączymy z solą,wodę podgrzewamy lekko,wsypujemy cukier i rozpuszczamy w niej drożdże. Wlewamy do mąki oraz dodajemy 3 łyżki oleju. Zarabiamy ciasto. Cebule obieramy i kroimy w pół plastry,wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając aż nabierze złotego koloru. Doprawiamy do smaku. Ciasto które lekko nam podrosło rozwałkowujemy i kroimy dowolne kształty. Brzegi każdego z nich posypujemy kminkiem lub sezamem a na środek układamy cebulowy farsz. Tak przygotowane cebularze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 17 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 12.06.2012 15:58
Uwielbiam cebularze -zwłaszcza takie domowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak