Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
olej 2 lyzki
drożdże 30 gram
mleko 3/4 szklanki
cukier 1 lyzeczka
cebula 5 duzych
smietana 18% 1 lyzka
ser żółty
sól 1/2 lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulaki

Z drozdzy, mleka i cukru przygotować rozczyn i odstawić do wyrosniecia. Dodac make, olej, jajko i sól, wyrobić ciasto. Formowac niewielkie kule, przykryc sciereczka i odstawić. Cebule pokroić w kostke, podsmazyc, dodac 1/2 szklanki wody i dusic az będzie miekka. Po odparowaniu wody dodac lyzke smietany. Przyprawic do smaku sola i pieprzem. Wyrosniete placki splaszczyc spodem szklanki.W dolku rozlozyc cebule, posypać startym serem i upiec na zloty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 20.03.2015 06:09
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak