Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula smażona w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 50 dag
jajko 2
śmietana 1/2 szkl
mąka 6-7 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula smażona w cieście

Cebulę obrać , pokroić w grube plastry, posypać pieprzem.Mąkę wymieszać z jajkami i śmietaną, posolić.Cebulę zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, na jasno złoty kolor.Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak