Cebula smażona w cieście

Cebula smażona w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    50 dag
  • jajko

    2
  • śmietana

    1/2 szkl
  • mąka

    6-7 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cebula smażona w cieście

Cebulę obrać , pokroić w grube plastry, posypać pieprzem.Mąkę wymieszać z jajkami i śmietaną, posolić.Cebulę zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, na jasno złoty kolor.Podawać do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat