Cebula smażona w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    50 dag
  • jajka

    2
  • śmietana

    1/2 szkl
  • mąka

    6-7 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać , pokroić w grube plastry, posypać pieprzem.Mąkę wymieszać z jajkami i śmietaną, posolić.Cebulę zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, na jasno złoty kolor.Podawać do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat