Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula marynowana z miodem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 500 g
cebula biała 1 kg
cebula żółta 1 kg
cebula szalotka 500 g
miód płynny 1/2 szkl.
sól
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat do smaku
ocet jabłkowy 1 szkl.
woda 2 szkl.

Porada

Cebula może być dodatkiem do kanapek, sałatek, ślledzi lub dań z grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula marynowana z miodem

Zagotować wodę, dodać ocet, przyprawę korzenną i sól - wymieszać i na wrzątek wrzucić cebulę. Nakryć i gotować 5-7 minut. Pozostawić pod przykryciem do wystudzenia. Kiedy marynata osiągnie temp. pokojową dolać płynny miód i ostrożnie wymieszać. Cebulę przełożyć do słoików, zalać marynatą i zapasteryzować albo przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak