Cebula marynowana z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    500 g
  • cebula biała

    1 kg
  • cebula

    żółta 1 kg
  • cebula szalotka

    500 g
  • miód płynny

    1/2 szkl.
  • sól

  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    do smaku
  • ocet jabłkowy

    1 szkl.
  • woda

    2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę, dodać ocet, przyprawę korzenną i sól - wymieszać i na wrzątek wrzucić cebulę. Nakryć i gotować 5-7 minut. Pozostawić pod przykryciem do wystudzenia. Kiedy marynata osiągnie temp. pokojową dolać płynny miód i ostrożnie wymieszać. Cebulę przełożyć do słoików, zalać marynatą i zapasteryzować albo przechowywać w lodówce.
Habibi
Cebula może być dodatkiem do kanapek, sałatek, ślledzi lub dań z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat