Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula glazurowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cebulki 600 gramów
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżka
bulion 250 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cebula glazurowana

Cebulkę obrać, opłukać, osuszyć i obsmażyć na maśle. Zrumienione cebulki oprószyć cukrem. Smażyć 3 minuty, mieszając, wlać bulion, dusić na małym ogniu, aż cały płyn odparuje. Cebulki osolić i podaw3ać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 29.06.2011 22:37
ciekawe
anja3107 27.06.2011 10:37
nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak