Cebula faszerowana szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    6 sztuk
  • szpinak mrożony

    60 dag
  • ser biały

    7 dag
  • jajka

    3
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • margaryna

    3 łyżki
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać w 2/3 wysokości ściąć ,wydrążyć. Miąższ i wierzchy zachować.Łyżkę margaryny rozgrzać ,włożyć wydrążone cebule i dusić obracając od czasu do czasu aż zaczną nabierać złotego koloru.Miąższ i obcięte wierzchy posiekać.Pozostałą margarynę rozgrzać na patelni przesmażyć cebulę.Szpinak odcisnąć wrzucić do rondelka,chwilę dusić.Do naczynia wbić jajka,rozmącić.Ser przecisnąć przez praskę.W misce wymieszać szpinak,cebule jajka i ser.Dodać tyle śmietany by nadzienie nie było rzadkie.Przyprawić solą oraz pieprzem.Cebulę napełnić farszem ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać 20minut w temperaturze 220C.Na każdą cebulę nałożyć ketchup.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat