Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 6 sztuk
szpinak mrożony 60 dag
ser biały 7 dag
jajko 3
śmietana 3/4 szklanki
margaryna 3 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana szpinakiem

Cebulę obrać w 2/3 wysokości ściąć ,wydrążyć. Miąższ i wierzchy zachować.Łyżkę margaryny rozgrzać ,włożyć wydrążone cebule i dusić obracając od czasu do czasu aż zaczną nabierać złotego koloru.Miąższ i obcięte wierzchy posiekać.Pozostałą margarynę rozgrzać na patelni przesmażyć cebulę.Szpinak odcisnąć wrzucić do rondelka,chwilę dusić.Do naczynia wbić jajka,rozmącić.Ser przecisnąć przez praskę.W misce wymieszać szpinak,cebule jajka i ser.Dodać tyle śmietany by nadzienie nie było rzadkie.Przyprawić solą oraz pieprzem.Cebulę napełnić farszem ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać 20minut w temperaturze 220C.Na każdą cebulę nałożyć ketchup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak