Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 6 szt
pieczarki 150 g
pomidor 1 szt
olej 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki
papryka kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

Cebulę obrać, odciąć górną cześć wydrążyć środek by powstały 2 warstwy.
Wyjętą część cebuli drobno posiekać.
Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać grzyby, przesmażyć, wymieszać z papryką i pomidorem, chwilę poddusić, przyprawić.
Farszem napełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu razem z odciętą górną częścią, skropić olejem, piec ok.25 minut w 190 stop, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 22.03.2011 09:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak