Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 3 duże
mięso mielone 250 g
fasola czerwona z puszki 1/3 puszka
papryka czerwona 1/4 szt
oliwki czarne 5 szt
pomidor 1 duży
sól
pieprz
oregano
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, ścinamy kapelusze i spód, żeby mogła stać.
Wydrążamy środek
Krok 1 - Cebula faszerowana foto
2
Mięso smażymy na patelni
Krok 2 - Cebula faszerowana foto
3
Do lekko przesmażonego dodajemy fasolę, pokrojone oliwki i paprykę.
Na koniec dodajemy smażony i obrany ze skóry pomidor ( należy go zmiksować lub drobno pokroić)- opcjonalnie pomidory z puszki, ale wystarczy 1/3 puszki
Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i odrobiną oregano.
Krok 3 - Cebula faszerowana foto
4
Farsz nakładamy do cebuli i ustawiamy ja w naczyniu do zapiekania.
Na początek pieczenia przykrywamy folią aluminiową, pod koniec pieczenia ściągamy
Krok 4 - Cebula faszerowana foto
5
SMACZNEGO!!!
Krok 5 - Cebula faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 28.11.2013 23:15
super pomysł
patryska76 28.11.2013 22:22
Ciekawe danie ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak