CEBULA FASZEROWANA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg.
  • jaja

    4 szt.
  • masło

    10 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cebula biała

    1 kg.
  • cebula czerwona

    1 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
3 jaja ugotować, obrać i posiekać. Cebulę wrzucić na wrzącą wodę, obgotować i wydrążyć środki, a pieczarki drobno posiekać i udusić na maśle. Wymieszać z jednym surowym jajem, tarta bułką, doprawić do smaku. Napełnić wydrążone cebule farszem, układać w szerokim garnku i posypać wiórkami masła. Podlać wrzącą wodą i udusić pod przykryciem. Takie cebulki są równie smaczne grillowane .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 05.05.2013 08:39
super kolorek, wygląda prawie jak miseczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat