Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULA DUSZONA Z KIEŁBASĄ

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
kiełbasa cienka
czosnek 1-2 ząbki
tłuszcz do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULA DUSZONA Z KIEŁBASĄ

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę, podlewamy odrobiną wody, dusimy pod przykryciem kilkanaście minut, dodajemy papryki, ewentualnie pieprz, majeranek.
Dusimy na małym gazie do miękkości dolewając wody, jeżeli jest za mało, przed końcem duszenia wkładamy porcję kiełbasy na osobę i zmiażdżony czosnek, dusimy aż kiełbasa będzie ciepła. Doprawić do smaku solą, albo kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak