Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpacio z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalerepa 40 dag
ocet winny 4 lyżki
olej 3 łyżki
chrzan tarty 2 łyżeczki
natka pietruszki
orzechy włoskie 1 garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpacio z kalarepy

Ocet łaczymy z olejem, doprawiamy. Dodajemy posiekaną natkę, chrzan i mieszamy. Kalarepy kroimy w cienkie plasterki, oprószamy sola i pieprzem i polewamy sosem. Calość posypujemy orzechami włoskiemi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak