Carpaccio ze smażonymi kurkami Marcina Budynka

Carpaccio ze smażonymi kurkami Marcina Budynka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camambert

    2 szt
  • kurki

    200 g
  • cebula

    50 g
  • masło klarowane

    20 g
  • wino białe

    50 ml
  • rukola

    20 g
  • sól

  • czarny pieprz

  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • polędwica

    250 wędzona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:
1. Polędwicę tniemy w bardzo cienkie plastry i układamy na talerzu.
2. Kurki smażymy na suchej patelni, po odparowaniu płynu dodajemy klarowane masło i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
3. Smażymy ok. 5 minut. Doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
4. Camembert zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku, układamy na polędwicy, posypujemy smażonymi kurkami i gałązkami rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rycerz

01.01.2014 22:31
Ciekawy przepis

oilliwka

06.02.2013 12:55
proste ale za to jakie eleganckie

zolzica

11.10.2012 23:22
na zdjęciu jest koperek, a w przepisie nie ma :P :)

Joanna108

02.10.2012 09:46
Szybkie i wyglądające bardzo apetycznie !!!

Joanna108

02.10.2012 09:46
Szybkie i wyglądające bardzo apetycznie !!!

eeee

27.09.2012 11:17
rewelacyjnie to wyglada uwielbiam takie klimaty

Katarzyna40

12.09.2012 22:39
kurki po prostu uwielbiam :) a sosik z kurek to niebo w gebie!

Katarzyna40

12.09.2012 22:39
aż mam ochote na grzyby się wybrac!

ilka_86

11.09.2012 21:21
pyszności

miszelka

10.09.2012 11:07
mmm pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat