Carpaccio z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    200 g (śweży)
  • roszponka

  • pomidory suszone Smak

  • imbir marynowany

  • kapary

  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie plasterki. Aby ułatwić krojenie można tuńczyka włożyć do zamrażarki na 2 godziny ( można wykorzystać już gotowe pokrojone ).
Plasterki tuńczyka ułożyłem na talerzu.
Dodałem roszponkę, pokrojone suszone pomidory, kapary, marynowany imbir, posypałem świeżo zmielonym pieprzem i solą. Polałem oliwą extra vergine.
Podałem z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 02.04.2016 15:17
super pomysł
RenataZ-et 02.04.2016 09:43
pyszna przekąska
Barbara13 01.04.2016 22:15
ojj ależ kusząco się zapowiada i jak estetycznie podane...magia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat