Carpaccio z polędwicy

odc. 5 Mój przepis na

Carpaccio z polędwicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wołowej

    60 dag
  • pieprzu czarnego ziarnistego Prymat

    2 łyżki
  • soli

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieprz utłuc niezbyt drobno w moździerzu. Polędwicę lekko posolić, obtoczyć w pieprzu,
zawinąć w folię aluminiową i włożyć na noc do zamrażarki. Następnie pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki (jak opłatek). Podawać na przystawkę, polane lekko oliwą z oliwek lub majonezem i posypaną kaparami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika111

16.12.2012 19:21
uwielbiam :)

Tika4444

29.03.2012 18:29
super pomysł

Tika4444

29.03.2012 18:29
super pomysł

Tika4444

29.03.2012 18:29
super pomysł

Tika4444

29.03.2012 18:29
super pomysł

Tika4444

29.03.2012 18:29
super pomysł

Justyna Jussstiii

04.09.2011 12:54
super

Anna141

14.06.2011 09:20
fajny przepis

AgaS10

23.01.2011 15:43
Samo mięsko:)

Babciagramolka

13.12.2010 09:20
I tatar i carpaccio to jest to co lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat