Carpaccio z polędwicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wołowej

    60 dag
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 łyżki
  • soli

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieprz utłuc niezbyt drobno w moździerzu. Polędwicę lekko posolić, obtoczyć w pieprzu,
zawinąć w folię aluminiową i włożyć na noc do zamrażarki. Następnie pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki (jak opłatek). Podawać na przystawkę, polane lekko oliwą z oliwek lub majonezem i posypaną kaparami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika111 16.12.2012 19:21
uwielbiam :)
Tika4444 29.03.2012 18:29
super pomysł
Tika4444 29.03.2012 18:29
super pomysł
Tika4444 29.03.2012 18:29
super pomysł
Tika4444 29.03.2012 18:29
super pomysł
Tika4444 29.03.2012 18:29
super pomysł
Justyna Jussstiii 04.09.2011 12:54
super
Anna141 14.06.2011 09:20
fajny przepis
AgaS10 23.01.2011 15:43
Samo mięsko:)
Babciagramolka 13.12.2010 09:20
I tatar i carpaccio to jest to co lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat