Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z pieczonych buraków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki
jarmuż
słonecznik łuskany
Musztarda francuska Prymat
oliwa
biały ocet balsamiczny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej kokosowy

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z pieczonych buraków

Buraczki porządnie myję, osuszam, zawijam w folię aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez półtorej godziny.
Rozgrzewam patelnię i na oleju kokosowym smażę jarmuż, lekko go solę.
Wykładam na talerz. Ostudzone buraczki kroję na plasterki i układam na jarmużu.
Musztardę francuską, oliwę i ocet balsamiczny łączę ze sobą, dodaję sól i pieprz i polewam tym buraczki, posypuję po wierzchu prażonym słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 02.08.2016 19:34
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak