Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
buraczki średniej wielkości
4 sztuki -
orzeszki piniowe
2 łyżki -
świeża mięta posiekana
2 łyżki -
świeża szałwia posiekana
1 łyżeczka -
oliwa
2 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
feta
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Carpaccio z pieczonych buraczków z fetą i mietą
Przygotuj dressing: oliwę, sok z cytryny, posiekane świeże zioła i przyprawy dokładnie wymieszaj. Dodaj plasterki buraczków i odstaw na około 30 minut, aby przeszły smakiem sosu.
Na talerzach rozłóż porcje buraczków w plasterkach, posyp pokruszonym serem feta i w razie potrzeby dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Posyp uprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.
*czas pieczenia buraczków w piekarniku uzależniona jest od ich wielkości.
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)