Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 2 szt
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
sok z limonki 2 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z pieczarek

Pieczarki pokroić w cienkie plastry i ułożyć na talerzu. Oliwę wymieszać w szlance z octem balsamicznym, solą i pieprzem. Dodać sok z limonki. Całość wymieszać. Łyżeczką delikatnie polewać ułożone na talerzu pieczarki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aneczka 27.05.2012 16:08
Ja też miałam na początku obawy, ale pieczarki pokrojone na cienkie plasterki z sosem z cytryny/limonki mają ciekawy smak :) A pieczarki to w każdej postaci uwielbiam.
SmacznaPyza 21.04.2012 20:40
robiłam kiedyś sałatkę z surowych pieczarek, ale jakoś chyba wolę ugotowane albo smażone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak