Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z łososia w migdałach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia
cytryny
migdały
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z łososia w migdałach

Filet myjemy, osuszamy, nacieramy sokiem z cytryny, oliwą, solą i pierzem. Zostawiamy w lodówce na ok 20 min.
Migdały kruszymy, ale nie bardzo drobno.
Nasz filet wyjmujemy z lodówki i kroimy w cieniutkie plasterki, układamy na talerzu. Posypujemy odrobiną soli i pieprzy, skrapiamy cytryną i oliwą. na koniec posypujemy rozdrobnionymi migdałami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

carmen 12.02.2014 13:41
ale to musi być dobre!
PaniMISIOWA 11.02.2014 14:53
uwielbiam!!!
dada 11.02.2014 14:12
mniam mniam mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak