Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z dyni z olejem arganowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
chili
Imbir mielony Prymat
olej arganowy bio

Porada

Lekka i bardzo zdrowa sałatka na przystawkę lub jako dodatek no grzanek czy crostini. Pieknie jesienna.

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z dyni z olejem arganowym

Dynię (najlepiej hokkaido kroimy w grubsze półksiężyce (najlepiej w ćwiartki jeśli dynia jest mała), obieramy, pozbawiamy pestek i nacieramy solą, chili i mielonym imbirem.
Dynię ustawiamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miekkosci w 200st (ok 10-20min). Zostawiamy do ostyngnięcia.
Upieczona dynie kroimy w cienkie plastry i układamy na dużym talerzu, polewamy olejem tłoczonym na zimno, nierafinowanym, bio najlepiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.11.2015 15:59
dziękuje :)
joannaa24 29.10.2015 11:20
Pyszna przystawka
VioletoweKucharzenie 29.10.2015 08:34
pięknie podana dynia:-)
wwwiolka 28.10.2015 20:41
Bardzo ciekawe danie.
dorota20w 28.10.2015 20:33
smaczna i minimalistyczna
Adamorek 28.10.2015 16:52
ciekawa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak