Carpaccio z czerwonego buraka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak ćwikłowy

    2 sztuki
  • octet balsamiczny

    2-3 łyżki
  • pieprz/sól/miód

  • ser topiony

    1 (śmietankowy)
  • ser topiony

    1 (z pomidorami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki należy ugotować całe w łupinach. Przestudzić a następnie obrać i pokroić w cienkie plasterki (3-4 mm). Plastry układać na talerzu tak, aby częściowo nachodziły na siebie. Polać octem balsamicznym (opcjonalnie można z dodatkiem miodu soli i pieprzu). Odstawić na 1 do kilku godzin do lodówki. Przed podaniem poukładać kawałeczki serków. Można posypać szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 09.12.2012 00:07
robię z pomidorów ale ten też smakowity
smerfetka79 18.08.2012 15:16
polecam
Dorota37 26.07.2012 08:53
ciekawa propozycja
smerfetka79 01.06.2012 10:14
dziękuję
Rafał10 01.06.2012 10:13
fajny pomysł :)
Rafał10 01.06.2012 10:13
fajny pomysł :)
Fiffi 29.05.2012 18:10
ciekawa jestem smaku, bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat