CARPACCIO Z BURAKÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    4 sztuki
  • ser bałkański

    100 gram
  • orzechy włoskie

    100 gram
  • natka pietruszki

    1 sztuka
  • oliwa

    5 łyżki
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • pieprz

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki w foli aluminiowej pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, przez około 40 minut, obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki.
Buraki układamy na talerzu następnie kruszymy lub kroimy w małą kosteczkę ser bałkański. Następnie rozkładamy orzechy włoskie. Skrapiamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem i solą . Na sam koniec obficie posypujemy pokrojoną pietruszką zieloną.
kasia37
można też skropić sokiem z cytryny lekko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia37 09.01.2016 17:29
proste a jakie zdrowe i pyszne prawda :)
remprzem 09.01.2016 17:10
pychota próbowałam
2milutka 08.01.2016 17:53
Fajny pomysl :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat