Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraka z serami i kiełkami brokuła

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
ser pleśniowy typu gorgonzola 30-40 gram
parmezan 15 gram
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
kiełki brokuła 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraka z serami i kiełkami brokuła

Buraki dokładnie wyszorować, osuszyć i zawinąć w folię aluminiową. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gdy przestygną, obrać, a następnie pokroić w cieniutkie plastry. Ułożyć na talerzach. Do oliwy dodać ocet balsamiczny, sól oraz świeżo zmielony pieprz. Wymieszać, a później skropić buraki. Na wierzchu ułożyć kawałki sera gorgonzola, parmezan pokrojony w cienkie plasterki oraz kiełki brokuła. Z podanych składników wychodzi dwa talerzyki carpaccio.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 17.02.2017 10:58
ale pycha
bertpvd 16.02.2017 21:52
uwielbiam carpaccio w takim wydaniu
Habibi 16.02.2017 19:44
często robię dla siebie takie przekąski :) uwielbiam buraki, wszelkie sery i kiełki :)
benka 16.02.2017 19:31
Chętnie bym zjadła.
jan_mag 16.02.2017 18:39
Moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak