Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
orzechy piniowe 40 g
rukola 70 g
ser bursztyn tarty 50 g
twarożek kozi 50 g
ocet jabłkowy 1 łyżka
miód wielokwiatowy 1 łyżeczka
olej rzepakowy 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem

Kroki postępowania

1
Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy orzechy na złoty kolor.
Krok 1 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
2
Obrane buraki pieczemy w papierze do pieczenia przez 50 minut (termoobieg 180 C).
Krok 2 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
3
Szatkujemy rukolę i dodajemy starty ser. Dodajemy, orzechy oraz olej i całość mieszamy.
Krok 3 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
4
Mieszamy miód z octem aż całkowicie miód się rozpuści.
Krok 4 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
5
Studzimy buraki i kroimy na mandolinie na płaskie plastry. Układamy wedle upodobań. Polewamy naszym octem z miodem.
Krok 5 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
6
Wykładamy na buraki salsę z rukoli oraz kozi ser.
Krok 6 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.03.2017 20:03
apetycznie wygląda
olkaaa 04.12.2016 11:04
bardzo lubię
Futka 04.12.2016 10:20
Pyszności! Uwielbiam
Agnieszka-87-25 04.12.2016 10:08
bardzo dobre jest!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak