Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 szt
  • orzechy piniowe

    40 g
  • rukola

    70 g
  • ser bursztyn tarty

    50 g
  • twarożek kozi

    50 g
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • miód wielokwiatowy

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    20 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy orzechy na złoty kolor.
Krok 2 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
Obrane buraki pieczemy w papierze do pieczenia przez 50 minut (termoobieg 180 C).
Krok 3 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
Szatkujemy rukolę i dodajemy starty ser. Dodajemy, orzechy oraz olej i całość mieszamy.
Krok 4 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
Mieszamy miód z octem aż całkowicie miód się rozpuści.
Krok 5 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
Studzimy buraki i kroimy na mandolinie na płaskie plastry. Układamy wedle upodobań. Polewamy naszym octem z miodem.
Krok 6 - Carpaccio z buraka z salsą z rukoli i kozim serem foto
Wykładamy na buraki salsę z rukoli oraz kozi ser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 26.03.2017 20:03
apetycznie wygląda
olkaaa 04.12.2016 11:04
bardzo lubię
Futka 04.12.2016 10:20
Pyszności! Uwielbiam <3
Agnieszka-87-25 04.12.2016 10:08
bardzo dobre jest!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat