Carbonnara z oliwkami...na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    400 g
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • boczek

    80 g
  • parmezan starty

    20 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwki czarne Smak

    11 szt
  • sól do smaku

  • żółtko jajek

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimi na cienkie plasterki, nastepnie zarumieniamy go na patelni na niewielkiej ilosci podgrzanej oliwy. Dodajemy śmietanę 100ml, rozdrobniony czosnek i dusimy przez kilka minut. Pozostale 100ml śmietany mieszamy z zoltkami i serem. Mieszanke taka wylewamy na patelnie do boczku. Tak przygotowany sos komponujemy z makaronem i oliwkami. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 05.09.2012 19:24
pyszne
Margo1 05.09.2012 19:24
pyszne
banditka 29.02.2012 08:29
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat