Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonara

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 150 g
masło 1 łyżeczka
jajko 3
ser Pecorino Romano 100 g
natka pietruszki 3 gałązki
pieprz
spaghetti 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę i smażyć na maśle. Wyłączyć aby zaczął stygnąć.
Do miseczki wbić 3 jajka. Dodać sterty na tarce ser. Natkę pietruszki pokroić i dodać do jajek. Dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem.
Krok 1 - Carbonara foto
2
Następnie boczek dodać do jajek i wymieszać.
Krok 2 - Carbonara foto
3
Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Krok 3 - Carbonara foto
4
Makaron wymieszać z sosem i podawać.
Krok 4 - Carbonara foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 03.02.2014 12:39
smakowite danie
Barbara777 23.11.2013 21:34
super makaron
Sylwia26 23.11.2013 18:25
apetycznie wygląda :)
Marlenka.S 23.11.2013 18:18
smakowicie wygląda
Katarzyna54 23.11.2013 18:01
bardzo lubię dania z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak