Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonada Wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 80 dag
cebula 40 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
piwo butelka
natka pietruszki
tymianek
smalec
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonada Wołowa

Mięso krajać w kostkę, smażyć na smalcu i posolić. Wyjąć, a w tym samym tłuszczu poddusić plastry cebuli. Mięso ułożyć w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na słabym ogniu. Dodać cebulę z tłuszczem, wlać piwo, posypać tymiankiem i nacią pietruszki. Całość zaprawić zasmażką z mąki i masła. Rondel przykryć i dusić potrawę na małym ogniu przez kolejne 2-3 godz. Podawać z ziemniakami gotowanymi w łupinach i obranymi ze skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak