Caprese z żurawiną

Caprese z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Klasyczna włoska przekąska w nowoczesnym wydaniu. Wypróbujcie przepis na caprese z żurawiną ze słoiczka. Smakuje wyśmienicie!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor żółty

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • mini mozzarela

    150 gramów
  • Żurawina klasyczna Smak

    2 łyżeczki
  • bazylia świeża

    4-5 liści
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Caprese z żurawiną

1. Pomidory myjemy, suszymy i kroimy w grube plastry. Układamy na talerzu.

2. Mini mozzarellę odsączamy z zalewy. Układamy na pomidorach.

3. Sałatkę polewamy żurawiną klasyczną i ozdabiamy listkami bazylii. W razie potrzeby solimy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat