Caprese z jajecznym chlebem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella w kulce

    250 g
  • pomidory

    2-3 szt
  • jajko

    5 szt
  • chleb tostowy

  • bazylia świeża

  • oliwa

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Caprese z jajecznym chlebem foto
Pomidory i ser ( u mnie serek typu włoskiego) pokroić w plasterki o grubości około 5mm. Ułożyć naprzemiennie na liściu sałaty lub kapusty włoskiej. Oprószyć lekko solą i pieprzem. Posypać posiekaną, świeżą bazylią. Polać oliwą z oliwek.
Krok 2 - Caprese z jajecznym chlebem foto
Jajka wbić do miseczki, przyprawić i roztrzepać widelcem.
Krok 3 - Caprese z jajecznym chlebem foto
Z chleba tostowego, za pomocą wykrawaczek do ciastek, wyciąć kwiatuszki. Mniejszą wycięłam dodatkowo środek. Zanurzać w roztrzepanych jajkach i smażyć z dwóch stron. Do pustego środka wlać jajka.
Krok 4 - Caprese z jajecznym chlebem foto
Wyłożyć usmażony chleb na talerz z sałatką i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 19.11.2014 09:10
wygląda super
Grazyna0211 18.06.2014 12:18
pyszne śniadanie
Renata22 18.06.2014 10:07
świetna i oryginalna propozycja;)
fotoviderek 18.06.2014 07:37
Rewelacja :)
migotka28 17.06.2014 22:10
bardzo apetycznie się prezentuje te kolorki zachęcaja do zjedzenia
alaaa 17.06.2014 20:35
ładnie podana przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat