Cappuccino z ajerkoniakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    6 szt
  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Krem:

  • poncz

  • ajerkoniak

    5 łyżek
  • dekoracja

  • posypka czekoladowa

  • cappuccino czekoladowe

    5 łyżek
  • kremówka

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Krok 2 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.25 minut.
Krok 3 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
KREM
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.
Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować.
Krok 4 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem
Krok 5 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
wyłożyć krem na ciasto
Krok 6 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
posypać posypką czekoladową.
Krok 7 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
Włożyć ciasto do lodówki,schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia35 14.03.2013 07:54
to musi być pyszne
wyattearp 21.01.2013 07:39
PYSZNOŚCI !!!!!!!!!!!!
monisia1977 20.01.2013 16:29
dobre
msmors 20.01.2013 16:28
wspaniały przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat