Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino z ajerkoniakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
poncz
ajerkoniak 5 łyżek
dekoracja
posypka czekoladowa
cappuccino czekoladowe 5 łyżek
kremówka 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino z ajerkoniakiem

Kroki postępowania

1
BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Krok 1 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
2
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.25 minut.
Krok 2 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
3
KREM
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.
Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować.
Krok 3 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
4
Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem
Krok 4 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
5
wyłożyć krem na ciasto
Krok 5 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
6
posypać posypką czekoladową.
Krok 6 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto
7
Włożyć ciasto do lodówki,schłodzić
Krok 7 - Cappuccino z ajerkoniakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 14.03.2013 07:54
to musi być pyszne
wyattearp 21.01.2013 07:39
PYSZNOŚCI !!!!!!!!!!!!
monisia1977 20.01.2013 16:29
dobre
msmors 20.01.2013 16:28
wspaniały przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak