Cappuccino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • masa

  • żółtka

    3 szt
  • cukier

    1/2 szkl
  • mleko w proszku

    2 szkl
  • margaryna

    1 kostka
  • cappuccino czekoladowe

  • biszkopty okrągłe

  • serek homogenizowany

    2 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

biszkopt -> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/221428/biszkopt.html

Zółtka utrzeć z cukrem na parze. Margarynę rozetrzeć w makutrze i dodać zimne utarte żółtka, serki homogenizowane i mleko w proszku.

W szklance wody zaparzyć cappuccino, ostudzić.

Na biszkopt nakładamy część masy. W ostudzonej kawie maczamy biszkopty, rozkładamy na masie, przykrywamy kolejną porcją masy układamy drugą warstwę biszkoptów i smarujemy resztą masy. Posypać kakao lub tartą czekoladą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria2911 04.11.2012 15:44
ja robię 1 szklankę cappuciono i zazwyczaj starcza mi 1 opakowanie biszkoptów ale ilość zależy od wielkości blachy, dlatego nie podałam ilości
Agnieszka91 04.11.2012 15:16
uwielbiam to ciasto
halina17 04.11.2012 13:44
Ile cappuccina i biszkoptów? Nie podałaś ilości.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat