Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
masa
żółtko jajek 3 szt
cukier 1/2 szkl
mleko w proszku 2 szkl
margaryna 1 kostka
cappuccino czekoladowe
biszkopty okrągłe
serek homogenizowany 2 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino

biszkopt -> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/221428/biszkopt.html

Zółtka utrzeć z cukrem na parze. Margarynę rozetrzeć w makutrze i dodać zimne utarte żółtka, serki homogenizowane i mleko w proszku.

W szklance wody zaparzyć cappuccino, ostudzić.

Na biszkopt nakładamy część masy. W ostudzonej kawie maczamy biszkopty, rozkładamy na masie, przykrywamy kolejną porcją masy układamy drugą warstwę biszkoptów i smarujemy resztą masy. Posypać kakao lub tartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 04.11.2012 15:44
ja robię 1 szklankę cappuciono i zazwyczaj starcza mi 1 opakowanie biszkoptów ale ilość zależy od wielkości blachy, dlatego nie podałam ilości
Agnieszka91 04.11.2012 15:16
uwielbiam to ciasto
halina17 04.11.2012 13:44
Ile cappuccina i biszkoptów? Nie podałaś ilości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak