Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
5 szt. -
cukier
1 szklanka -
budyń waniliowy
1 szt. -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mąka pszenna
0.5 szklanki
Masa waniliowa:
-
żółtko jajek
4 szt. -
jajko
1 szt. -
cukier puder
1 szklanka -
margaryna
1 szt. -
serek homogenizowany waniliowy
3 szt. -
mleko w proszku
1.5 szklanki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
woda
0.5 szklanki
Dodatkowo:
-
wiórki kokosowe
100 gramów -
Biszkopty
250 gramy -
cappuccino orzechowe
1 szklanka
Sposób przygotowania
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Suche składniki przesiać przez sitko i połączyć z masą za pomocą łyżki. Piec 25 min w 170°C. Po upieczeniu nasączamy cappuccino.
2. Masa waniliowa: Żółta, jajko i cukier puder utrzeć do białości. Margarynę utrzeć i dodać stopniowo utarte jajka. Następnie dodać serki homogenizowane na przemian z mlekiem w proszku. Na koniec dodajemy rozpuszczalną i lekko stężałą żelatynę, zmiksować.
3. Pół masy wylać na biszkopt, na to wyłożyć nasączone w cappuccino biszkopty i resztę masy. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Schłodzić.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się