Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

caponata sycylijska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
pomidory 3 szt.
cebula
oliwa 3 łyżki
kapary całe Smak 1 łyżka
oliwki czarne Smak 1 łyżka
anchois kilka filecików
sól
cukier
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: caponata sycylijska

warzywa umyć,bakłażana pokroić w plasterki posypać solą i odstawić,selera pokroić w 1cm.plasterki,pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki pokroić,cebulę obrać pokroić w plasterki,na patelni rozgrzać oliwę wrzucić osączony bakłażan,pomidory,cebulę oraz seler wymieszać i chwilę smażyć przestudzić doprawić do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny dodać osączone oliwki,kapary i fileciki anchois delikatnie wymieszać,podawać na zimno do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.04.2013 09:34
na pewno smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak