Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponata

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
cebula 3 szt
papryka czerwona 2 szt
ząbki czosnku 5 szt
pomidor 2 szt
oliwki zielone 100 g
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Caponata

Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojone papryki. Dusimy. Dodajemy pokrojony drobno czosnek, pomidory, kawałki bakłażana. Dusimy do miękkości. Dodać odrobinę soku z cytryny. Pod koniec duszenia dodać oliwki, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 17.04.2017 15:53
z chęcią bym zjadła
adelajda 17.04.2017 13:52
dobry obiadek
Mniam 17.04.2017 11:37
Proste i bardzo smaczne :)
ilka01 17.04.2017 11:21
pyszności :)
hanbes 17.04.2017 11:10
No super ! Wydaję mi się super danie z pieczywem lub idealny dodatek do np.karkóweczki...
bertpvd 17.04.2017 09:24
smaczny przepis
Stenka 16.04.2017 20:09
smaczna salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak