Caponata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 szt
  • cebula

    3 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • ząbki czosnku

    5 szt
  • pomidor

    2 szt
  • oliwki zielone

    100 g
  • sól do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sok z cytryny

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojone papryki. Dusimy. Dodajemy pokrojony drobno czosnek, pomidory, kawałki bakłażana. Dusimy do miękkości. Dodać odrobinę soku z cytryny. Pod koniec duszenia dodać oliwki, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
engie23 17.04.2017 15:53
z chęcią bym zjadła
adelajda 17.04.2017 13:52
dobry obiadek
Mniam 17.04.2017 11:37
Proste i bardzo smaczne :)
ilka01 17.04.2017 11:21
pyszności :)
hanbes 17.04.2017 11:10
No super ! Wydaję mi się super danie z pieczywem lub idealny dodatek do np.karkóweczki...
bertpvd 17.04.2017 09:24
smaczny przepis
Stenka 16.04.2017 20:09
smaczna salatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat