Caponata

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • bakłażan

    2 szt
  • pomidory bez skóry

    3 szt
  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwka bez pestek

    2 łyżki
  • rodzynki

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • kapary

    1 łyżka
  • papryka

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy seler pokrojony w plastry, następnie paprykę pokrojonąw grubą kostkę, a po 2-3 minutach pokrojone w kostkę pomidory. Zmnijeszamy ogień i przykrywamy. Gdy warzywa puszczą sok dodajemy bakłażany pokrojone w grubą kostkę, oliwki, kapary i rodzynki.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy ocet i przyprawy, dokładnie mieszamy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 21.11.2015 13:17
fajny przepis
Klausia 04.05.2015 22:07
ciekawe danie
agogo2 09.11.2013 21:52
apetycznie wyglada
goofy9 06.11.2013 23:50
piękne zdjęcie
artur7 05.11.2013 18:32
apetycznie mniam
idealme 02.10.2013 16:25
pyszności! :)
sylwia_mc 02.10.2013 15:49
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat