Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canneloni ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cenneloni 1 opakowanie
szpinak świeży 1/2 kg
sos beszamelowy 1 szklanka
gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Canneloni ze szpinakiem

Canneloni gotujemy według przepisu, szpinak podsmażamy na oleju, soląc od razu, żeby nie stracił koloru. Gdy zmięknie, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Nadziewamy nim makaronowe rurki, polewamy sosem beszamelowym ( przepis jest w mojej księdze) i zapiekamy ok. 20 min w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 03.07.2013 18:10
bardzo mi odpowiada
jeta72 17.05.2013 08:28
pyszne!!! :-)
Monika111 24.08.2012 11:09
ooo uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak