Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CANNELONI Z TUŃCZYKIEM I SEREM RICOTTA W SOSIE BESZAMELOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron canneloni 1 OP.
ser mozarella 10 DAG
ser ricotta 20 DAG
cebula 1
czosnek 1 ZĄBEK
jaja 1
oliwa
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sos beszamelowy
tuńczyk w sosie własnym 2 PUSZKI
ser gouda 40 dag
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CANNELONI Z TUŃCZYKIEM I SEREM RICOTTA W SOSIE BESZAMELOWYM

Pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek lekko solimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodajemy odsączone z wody mięso tuńczyka i smażymy 1 minutę. Wyłączamy palnik. Dodajemy ser ricotta i mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Do farszu dodajemy jajko. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy sosem beszamelowym i układamy na nim nadziane rurki makaronowe – nie trzeba ich obgotowywać – zmiękną podczas zapiekania. Nadziany makaron dokładnie przykrywamy grubą warstwą sosu beszamelowego. Wierzch posypujemy startym serem żółtym i mozzarellą. Cannelloni zapiekamy około 40 minut w temperaturze 180 st. C. Makaron musi zmięknąć (można go sprawdzić nakłuwając drewnianym patyczkiem). Po upieczeniu odstawiamy potrawę na kilkanaście minut aby się „związała”. Będzie się lepiej kroić i wyglądać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malwina.malwina 03.11.2014 10:31
Fajne to ;)
Urszula5 19.03.2012 14:02
super przepis
Kamila/kami007 19.03.2012 09:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak