Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CANNELLONI ZE SZPINAKIEM z sosem beszamelowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 1 główka
mleko 1 szklanka
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
cebula 1 sztuka
cannelloni 1/2 opakowania
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: CANNELLONI ZE SZPINAKIEM z sosem beszamelowym

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać szpinak i połowę sera żółtego startego. Doprawić solą i pieprzem. Im więcej czosnku dacie tym lepiej szpinak idealnie się komponuje z czosnkiem.
Zrobić sos beszamelowy.
Masło roztopić w rondelku, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przesmażyć. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Dodajemy mleko i przyprawy. Ja dodaję jeszcze odrobinę startego sera żółtego.
Krok 1 - CANNELLONI ZE SZPINAKIEM z sosem beszamelowym foto
2
Połowę sosu wylewamy do naczynia żaroodpornego.
Makaron cannelonii nadziewamy szpinakiem i układamy w naczyniu.
Polewamy resztą sosu beszamelowego i posypujemy serkiem.
Krok 2 - CANNELLONI ZE SZPINAKIEM z sosem beszamelowym foto
3
Ser posypujemy bazylią i oregano.
Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach
Krok 3 - CANNELLONI ZE SZPINAKIEM z sosem beszamelowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 04.05.2013 20:10
kocham szpinak :) to coś dla mnie
Papryczka 19.04.2013 20:27
musi być pyszne
ewaa 10.03.2013 17:24
pychota:))
andrzejek malutki 31.01.2013 12:58
szpinak super sprawa pycha i bardzo zdrowy !!
kate.500 11.12.2012 08:19
super
andrew1 04.12.2012 17:55
szpinaczek dobry ze wszystkim
babajaga1969 18.11.2012 11:36
pyszny makaron i super pomysł - smaczne to :))
ElizaT 18.11.2012 11:21
super
Dorian 15.11.2012 08:02
pycha
Katarzyna59 08.11.2012 11:34
apetyczne
Motorek 06.11.2012 15:22
extra obiadek
aisoglam 06.11.2012 00:16
Lubię takie smaki.
MagdaXXX 05.11.2012 19:36
oryginalnie nie daje się cebuli ale ja daję jest dużo smaczniejszy spróbujcie
SmacznaPyza 05.11.2012 19:31
od kiedy sos beszamelowy robi się z cebulą?
jolanta19 05.11.2012 19:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak