Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 1/2 opakowania
szpinak mrożony 50 dag
ser ricotta 250 g
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 kopiate łyżki
mleko 1 szklanka
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek i rozmrożony szpinak, odstawiamy by ostygnął. Dodajemy serek, doprawiamy solą i piperzem, dobrze mieszamy. Cannelloni wypełniamy farszem - szprycą lub łyżeczką. Przygotowujemy beszamel. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, ciągle mieszając dodajemy po troszku mleka. Na końcu przyprawiamy szczyptą soli i gałki. Naczynie żaroodporne wysmarowane masłem lekko polewamy beszamelem, układamy cannelloni i polewamy resztą sosu. Całość posypujemy serem żółtym i pieczemy pod przykryciem w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. 30 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 11.03.2014 21:54
wygląda smacznie
Kulinarna Ja 26.11.2012 11:30
Nadziewam surowe :)
SmacznaPyza 21.11.2012 19:25
cannelloni obgotowujesz czy nadziewasz surowe, suszone rurki?
Krakowianka 21.11.2012 14:42
wygląda bosko! :)
medi 21.11.2012 12:28
Rewelacja,uwielbiam i też robię zazwyczaj mięsne:)
Poison1988 21.11.2012 11:11
Pychotka!
Ola1984 21.11.2012 10:44
Jedno z moich ulubionych dań :)
Barbara/zuza22_85 21.11.2012 10:38
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak