Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z tuńczykiem i papryką
Podsmażamy na łyżce oliwy i zalewamy pomidorami z puszki.
Dodajemy cukier, pikantną przyprawę (ilość wg uznania) i sok z cytryny, gotujemy około 10 minut.
Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka, mieszamy.
Mieszanką nadziewamy rurki cannelloni i układamy je jedna obok drugiej w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
W małym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
Wlewamy mleko cały czas mieszając i na małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje.
Na koniec dodajemy ser i mieszamy aż się rozpuści.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Zalewamy nadziane rurki i posypujemy jeszcze pikantną przyprawą.
Zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)