Cannelloni z mięsem mielonym w pomidorowym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • cebula

    1
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • oregano

    2 łyżeczki
  • ser żółty

  • olej

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cannelloni z mięsem mielonym w pomidorowym sosie foto
Mięso mielone podsmżyć z posiekaną cebulą, doprawić kucharkiem, papryką, pieprzem i gałką muszkatałową oraz dodać posiekane 2 ząbki czosnku.

Przecier pomidorowy i szklankę wody zagotować z oregano i 2 przeciśniętymi ząbkami czosnku, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Cannelloni z mięsem mielonym w pomidorowym sosie foto
Rurki cannelloni wypełnić farszem z mięsa mielonego i ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym a następnie zalać przygotowanym sosem pomidorowym,naczynie przykryć folią aluminiową i piec 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Krok 3 - Cannelloni z mięsem mielonym w pomidorowym sosie foto
Po upływie 30 minut na wierzch położyć plastry sera żółtego, zmniejszyć temparaturę do 150 stopni i zapiekać jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 15.11.2013 14:54
lubię to danie
Margo1 12.07.2013 15:51
jak dla mnie rewelacja
Katarzyna34 09.02.2013 12:54
Ciekawe
Poison1988 09.02.2013 12:04
ale wyśmienity widoczek. :) Chodzi za mną aby zrobić ale ostatnio czasu brak na gotowanie... super!
PIOTR11 09.02.2013 08:37
smaczne danie
miroslawa 09.02.2013 05:42
uwielbiam i wiele razy już robiłam
foczka-ks 09.02.2013 01:11
uwielbiam
Aleksandra/Olcia 08.02.2013 22:40
uwielbiam,ale robię w wersji light
czekoladka_m 08.02.2013 22:17
ja tak samo:):) Pychota!
angelika14 08.02.2013 22:15
uwielbiam to danie, mogłabym je jeść codziennie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat