Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z kremem dyniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 500 g
ser ricotta 100 g
parmezan starty 50 g
cannelloni 10 szt
słonina 100 g
ciasteczka amaretti 2-3 szt
Tymianek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z kremem dyniowym

Kroki postępowania

1
Kawałki dyni ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika( 200°) i piec przez ok. 20 minut do miękkości .Miąższ zmiksować blenderem na gładkie pure.
Krok 1 - Cannelloni z kremem dyniowym  foto
2
Połączyć z ricotta, parmezanem (20 g) i mlekiem ( 4 łyżki). Doprawić sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 2 - Cannelloni z kremem dyniowym  foto
3
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i nadziać kremem dyniowym. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Cannelloni z kremem dyniowym  foto
4
Pozostały parmezan połączyć z 2 łyżkami mleka i rozprowadzić na zapiekance. Posypać wiórkami masła.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180°) na 25 minut.
Tuż przed końcem pieczenia, słoninkę posiekać z tymiankiem, podsmażyć na patelni, dodać pokruszone amaretti i zrumienić.
Cannelloni podawać polane tak przygotowanym sosikiem.
Krok 4 - Cannelloni z kremem dyniowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.03.2017 10:29
pyszne jedzonko
IwonaKa 28.01.2017 17:19
nie jadłam jeszcze takiego dania,brzmi zachęcająco
Klausia 11.11.2016 17:01
ciekawe danie
Wacław 01.10.2016 20:20
dla mnie nowość ,przepis na 5 :-)
Bernadeta1 28.09.2016 15:47
fajny pomysł i na pewno smaczne jedzonko
Motorek 28.09.2016 15:39
fajny przepis
adelajda 28.09.2016 15:19
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak