Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z farszem szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan starty 2 łyżki
szpinak 50 dag
ser ricotta 50 dag
oliwa 2 łyżki
cebula
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sos pomidorowy
pomidory krojone z puszki 40 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
pomidory suszone Smak 5 dag
bulin warzywny
oliwa 1 łyżka
seler naciowy 2 łyżki
cebula
marchewka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z farszem szpinakowym

Najpierw przygotować sos: Na oliwie smażymy przez 5 minut cały czas mieszając oczyszczony z łykowatych włókien i pokrojony w plasterki seler , posiekaną cebulę , marchewkę oraz czosnek . Następnie wlewamy bulion , pokrojone pomidory z puszki , przecier pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia. Potem musimy zmniejszyć ogień , cały czas mieszamy i dusimy całość 30 minut pod przykryciem. W tym czasie robimy nadzienie : Na dużej patelni rozgrzać oliwę , włożyć do niej posiekaną cebulę i roztarty czosnek , smażymy do 5 minut. Potem dodajemy drobno pokrojony szpinak mieszamy i smażymy na dużym ogniu 2 minuty. Odstawiamy czekamy aż troszkę przestygnie i następnie mieszamy ze serem , doprawiamy gałką , pieprzem i solą . Sos miksujemy a potem łączymy z odsączonymi z oliwy pokrojonymi suszonymi pomidorami . Cannelloni krótko obgotować napełniamy farszem i układamy w formie wysmarowanym masłem naczyniu , polewamy sosem , posypujemy parmezanem i zapiekamy przez 30 minut w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 10.07.2011 19:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak