Cannelloni wegetariańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł mały

    1 szt
  • ser feta

    1 opakowanie
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    1/2 kg
  • masło

    kilka łyżek
  • pieprz

  • kuchare

  • cannelloni

    16 rurek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente- polewamy zimną wodą- rozkładamy oddzielnie.
Brokuła dzielimy na różyczki- lub kroimy na mniejsze cząstki- podgotowujemy w osolonej wodzie- odcedzamy.
Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę- dodajemy pieczarki- przyprawiamy Kucharkiem i smażymy aż się zarumienią, a woda odparuje, wtedy dodajemy brokuły i często mieszając podsmażamy jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Do warzyw dodajemy pokruszony ser feta- mieszamy.
Farszem napełniamy makaronowe rurki.
Podajemy z ulubionym sosem np. takim http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173049/sos-serowo-pieczarkowy.html

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 21.10.2013 09:48
rewelacja!!!
Motorek 04.09.2013 08:32
smacznie wygląda
Łukasz15 15.03.2012 09:59
smaczne
irenka 03.01.2012 12:03
coś dla mnie
ankaryba 28.12.2011 18:42
super!!!
Iwona45 30.11.2011 16:20
pycha
Mariusz10 26.11.2011 22:57
super!
Wacław 16.10.2011 10:54
to ,jest pyyyyszne !
agnieszka137 13.10.2011 11:16
wspaniałe! lubię wegetariańsko:)
BernadettaP 13.10.2011 08:34
super :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat