Cannelloni

Cannelloni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cannelloni

    1/2 opakowania
  • mięso mielone

    400 g
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • sos pomidorowy

    500 ml
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do wysmarowania

  • mozzarella

    starta
  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cannelloni

Kroki postępowania

Krok 1 - Cannelloni foto
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na leju lub margarynie, wystudzić
Krok 2 - Cannelloni foto
Pieczarki dodać do mięsa mielonego i dokładnie wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Cannelloni foto
Przygotowanym farszem napełnić makaron i ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania.
Krok 4 - Cannelloni foto
Zalać sosem pomidorowym
Krok 5 - Cannelloni foto
posypać startą mozzarellą i listkami bazylii
Krok 6 - Cannelloni foto
Zapiekać, aż makaron będzie miękki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat