Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
marchew 1 szt
przecier pomidorowy 300 ml
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
sól
pieprz
olej do smażenia
tarta mozzarella 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Cebulkę kroimy w drobną kostkę oraz czosnek również drobno siekamy.
Na patelnię wlewamy olej lub oliwę.
Jak tłuszcz się rozgrzeje, to dodajemy cebulkę i czosnek - przysmażamy na małym ogniu.
Dodajemy startą na średnich oczkach marchewkę i jeszcze chwilę smażymy.
Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy na lekko rumiany kolor.
Dodajemy zioła - bazylię i oregano, a także sól i pieprz do smaku.
Kolejny krok to dolanie przecieru pomidorowego i zagęszczenie całości koncentratem pomidorowym.
Mięso mielone z sosem powinno być dość gęste.
Gotowym "farszem" nadziewamy nasz makaron i układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Do pozostałego "farszu" dolewamy odrobinę przegotowanej wody, alby sos był bardziej rzadki, ale nie wodnisty!!
Resztą sosu polewamy nasz nadziany makaron i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Po tym czasie posypujemy całość startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 12.01.2014 23:07
ciekawy pomysł
Kuchenka 02.01.2014 12:30
rewelacja !!!
KasiaK90 09.11.2013 17:58
pyszności!
Megg 09.11.2013 10:11
wyglada bardzo apetycznie
MartaKarasia90 08.11.2013 22:03
uwielbiam takie potrawy !
marcia7 08.11.2013 21:34
uwielbiam te rurki
sanielcia 08.11.2013 21:19
jakie pyszności
Stenka 08.11.2013 21:10
takie lubię
Piotr-21 08.11.2013 20:41
smaczne jedzonko
2milutka 08.11.2013 20:36
uwielbiam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak