Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni z dynią i cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

canelloni 500 gram
dynia 250 gram
cukinia 250 gram
groszek konserwowy 250 gram
cebula 1 sztuka
zielona pietruszka 5-6 łyżki
sos pomidorowy 1 szklanka
parmezan starty 3-4 łyżki
sól 1 do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z dynią i cukinią

Dynię i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na ooleju. Dodać dynię, cukinię i razem poddusić, aż warzywa zmiekną. Dodać groszek odcedzony z zalewy i posiekaną drobno zieloną pietruszkę. Doprawić solą pieprzem i bazylią. Chwilę razem podgrzać.
Naczynie do zapiekania posmarować odrobina tłuszczu, na dnie rozprowadzić kilka łyżek sosu pomidorowego. Rurki makaronowe nadziewać farszem i układać w naczyniu. Całość polać resztą sosu pomidorowego i posypać parmezanem. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 16.10.2011 19:31
Jeszcze nigdy nie jadłam cannelloni z warzywnym farszem - wypróbuję, bo akurat nie mam pomysłu na dynię i cukinię, które leżą w spiżarni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak